Parterapi

Parterapi kan användas för att utveckla relationen eller som ett sätt att hitta tillbaka till varandra om man glidit isär. Det kan handla om kommunikationsproblem, att prioriteringarna skiljer sig eller otrohet för att nämna några exempel. Ibland vet man vad som är orsaken och i andra fall har flera olika omständigheter med tiden lett fram till att det inte känns som det gjort tidigare.

Det är därför viktigt att inte enbart fokusera på det man själv har identifierat som problematiskt. När ett område trasslat till sig påverkar det ofta flera andra. Man kan utveckla beteendemönster som gör att manupplevs annorlunda mot tidigare. Ens partner tycker plötsligt man förändrats och kan ha svårt att förhålla sig till det, vilket i sin tur uppfattas av den andra. Det blir svårt att på egen hand komma tillrätta med situationen. Det här är bara ett exempel på hur problem i en relation uppstår och hålls vid liv. Parterapi hjälper er att identifiera problemen och ge er hjälp och nödvändiga verktyg för att komma vidare.

Parterapi Karlstad

Vi erbjuder parterapi i Karlstad som vilar på KBT som grund. En stor fördel med att använda KBT i parterapi är att terapiformen som sådan söker efter beteendemönster som kan behöva förändras. Det upplevs många gånger som positivt då man tittar mest på situationen i nutid för att sedan titta framåt. Ofta ägnar man ganska lite tid åt att titta längre bakåt i tiden. Parterapi handlar ju många gånger om att reda ut det som blivit fel för att sedan komma framåt.

Kontakta oss på KBT Karlstad för ytterligare information eller för att boka tid. Vi erbjuder parterapi till boende i samtliga kommuner i Värmland.