Samtalsterapi

Samtalsterapi är ofta en effektiv metod att ta hjälp av när man tycker att tankar och känslor är svåra att hantera. Livet är fyllt av händelser som ständigt skapar och påverkar våra tankar och känslor. Den absolut största delen passerar utan att vi tar någon särskild notis om dem, vardagliga saker helt enkelt. Både positiva och negativa händelser kan få oss att reagera, när det vardagliga bryts, men vi kan ofta hantera händelserna utan något problem.

Ibland blir de negativa händelserna för många under en viss tid, eller för stora, så vi får svårt att hantera vår reaktion. Ofta känner man själv att situationen påverkat i negativ riktning. I andra fall är det någon i ens omgivning som påpekar att man förändrats. När ens tankar påverkar ens vardag negativt och man inte kan hantera dem på det sätt man tidigare är van vid kan samtalsterapi hjälpa. Genom samtalsterapi kan man få hjälp att förstå varför man har de känslor man har och hur man kan börja hantera de tankar man inte kan bli av med.

Samtalsterapi används exempelvis vid ångest, depression och parterapi för att nämna några.

Samtalsterapi i Karlstad

Vi erbjuder en modern och framåtsträvande samtalsterapi i Karlstad. Välkommen att kontakta oss för att få ytterligare information eller för att boka tid. Vid plötsliga händelser kan man känna behov av snabbt stöd och hjälp. Då kan vi erbjuda akuttid.

För att hitta våra kontaktuppgifter, klicka här